Test ons nu!

Heeft u snel een vertaling van examenreglementen nodig?

Formele regels
Het examenreglement bevat de formele regels waaraan een opleiding en zijn studenten zich moeten houden tijdens de examenprocedure. Om ervoor te zorgen dat ook buitenlandse studenten volledig op de hoogte zijn van deze voorschriften, is het voor onderwijsinstellingen aan te raden om een goede vertaling te hebben van hun examenreglement. Vertaalbureau TempoVertaler is in staat om deze vertaling snel en zorgvuldig uit te voeren in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Russisch of elke andere taal.

Transparantie voor iedereen
Elke erkende opleiding moet een examenreglement hebben, waarin is vastgelegd hoe het examen op de betreffende onderwijsinstelling is georganiseerd. Er staat onder meer in wat de regels zijn voor herkansingen, wat de gedragsregels zijn voor studenten en examinatoren en wat de gevolgen zijn als er fraude wordt geconstateerd. Het doel van het examenreglement is het bieden van transparantie voor alle betrokkenen. Het spreekt voor zich dat deze transparantie voor studenten alleen kan worden gewaarborgd als ze de bepalingen in het document volledig begrijpen. Voor elke opleiding met buitenlandse studenten is een goede vertaling van het examenreglement dus een must. Uiteraard zorgen we ook graag voor de vertaling van de examenreglementen van buitenlandse onderwijsinstellingen voor Nederlandse studenten.

Native speakers
Er zijn verschillende examenreglementen voor een breed spectrum aan opleidingen, van middelbare scholen tot hogescholen en universiteiten. De exacte inhoud van het examenreglement is uiteraard afhankelijk van de specifieke onderwijsinstelling en de studierichtingen. Daarom zet Vertaalbureau TempoVertaler altijd vertalers in die affiniteit hebben met het betreffende vakgebied. Ze beheersen de terminologie die hierbij hoort en kunnen de teksten soepel, begrijpelijk en prettig leesbaar formuleren. Vanzelfsprekend werken we altijd samen met native speakers (moedertaalsprekers) die de nuances van hun taal aanvoelen. Het resultaat is een goede vertaling die aan uw verwachtingen voldoet.

Examenbesluit
Overigens is het examenreglement van de meeste Nederlandse scholen gebaseerd op het examenbesluit. Dit is een wettelijke regeling die de algemene aanwijzingen bevat voor de structurele organisatie van het examenprogramma. Vertaalbureau TempoVertaler kan ook voor de vertaling van dit besluit zorgen, waarbij we de juridische aspecten van het examenbesluit natuurlijk niet uit het oog verliezen.

Contact
Vertaalbureau TempoVertaler vertaalt examenreglementen snel en nauwkeurig uit en naar elke gewenste taal, zoals het Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Russisch en andere Europese of Aziatische talen. Wij onderscheiden ons door de tijdige levering van hoogwaardige vertalingen, een heldere communicatie, transparante afspraken en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Neem voor het aanvragen van de vertaling van examenreglementen contact met ons op of vraag direct een offerte aan op www.tempovertaler.nl/offerte.