Neem contact met ons op!

Heeft u snel een vertaling van een database nodig?

Snel en zorgvuldig uw vertaling
Een database zorgt ervoor dat gegevens snel en gemakkelijk te vinden zijn. Zeker voor grotere ondernemingen zijn ze van essentieel belang om als organisatie goed te kunnen functioneren. Omdat gegevens in databases doorgaans digitaal worden opgeslagen, moeten ze ook in technisch opzicht in orde zijn. De vertalers van Vertaalbureau TempoVertaler zorgen voor de correcte vertaling van uw gegevensbanken. Ze worden vlot en zorgvuldig omgezet in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Russisch en andere Europese of Aziatische talen.

CRUD-eisen
Het doel van een database is dat gegevens gemakkelijk kunnen worden teruggevonden en geraadpleegd. Voor bedrijven gaat het daarbij bijvoorbeeld om adresgegevens, productbenamingen en -nummers en orders. Een goede database moet voldoen aan de zogenaamde CRUD-eisen: gegevens moeten duurzaam kunnen worden opgeslagen (Create), doorzocht (Read), onderhouden (Update) en verwijderd zonder dat dit tot problemen leidt in het systeem (Delete). Bij het creëren van een goed werkende database komt daarom heel wat kijken en dat geldt ook voor de vertaling ervan.

Context
Zo moet de vertaler een goed zicht hebben op de manier waarop de database is gestructureerd en weten wat de context is van de benamingen van de diverse rubrieken. Aangezien de te vertalen teksten doorgaans niet in de database worden aangeleverd (maar bijvoorbeeld in een spreadsheet), moet bij de vertaling goed worden gekeken waar de diverse termen in de database worden gebruikt. Indien nodig vragen we de opdrachtgever om deze context, bijvoorbeeld door ons toegang te geven tot de database of door het aanleveren van schermafbeeldingen. Eventueel kunnen we de vertalingen na de implementatie ook controleren in de database-omgeving.

Privacy
Databases bevatten vaak vertrouwelijke informatie, bijvoorbeeld over klanten, prospects en relaties. In de meeste landen zijn er strenge privacywetten die moeten voorkomen dat dergelijke persoonlijke gegevens uitlekken. Het is dus begrijpelijk dat organisaties de vertaling van een database niet zomaar uitbesteden. Daarom maken we vooraf goede en bindende afspraken met onze opdrachtgevers, die er bovendien op kunnen rekenen dat alle vertalers van Vertaalbureau TempoVertaler uiterst discreet omgaan met eventuele bedrijfsgevoelige informatie die ze onder ogen krijgen.

Contact
Vertaalbureau TempoVertaler vertaalt databases snel en nauwkeurig uit en naar elke gewenste taal, zoals het Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Russisch en andere Europese of Aziatische talen. Wij onderscheiden ons door de tijdige levering van hoogwaardige vertalingen, een heldere communicatie, transparante afspraken en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Neem voor het aanvragen van de vertaling van databases contact met ons op of vraag direct een offerte aan op www.tempovertaler.nl/offerte.