Snel een offerte

Heeft u een vertaling van een cv nodig?

Deskundige vertalers
Professionals die hun diensten in het buitenland aanbieden, moeten hun curriculum vitae natuurlijk ook in andere talen beschikbaar stellen. Dit wordt zeer gewaardeerd door internationale bedrijven en vergroot dus de kans op opdrachten en betrekkingen. Voor de vertaling van cv’s is echter specifieke kennis vereist, bijvoorbeeld over de benamingen van opleidingen. Vertaalbureau TempoVertaler maakt uitsluitend gebruik van deskundige vertalers die over deze kennis beschikken en cv’s foutloos vertalen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Russisch en andere Europese of Aziatische talen.

De juiste terminologie

Een goed cv is meer dan een droge opsomming van opleidingen en werkervaring. Het is het visitekaartje van elke professional en moet dan ook zo aantrekkelijk mogelijk worden vormgegeven en geformuleerd. Ook voor professionals die internationaal actief zijn, zorgt het curriculum vitae voor de vaak zo belangrijke eerste indruk. Daarom luistert de vertaling van zo’n cv erg nauw. Elk land heeft er immers zo zijn eigen geschreven en ongeschreven regels voor. Het is dus van belang dat de vertaler niet alleen op de hoogte is van de juiste terminologie, maar ook de cultuur en de gebruiken van het doelland kent.

Internationale verschillen
Op de eerste plaats mag de vertaling van een curriculum vitae natuurlijk geen feitelijke onjuistheden bevatten. Dat valt lang niet altijd mee, omdat er bijvoorbeeld grote internationale verschillen bestaan tussen opleidingen en de benaming ervan. De vertaler moet daarom goed op de hoogte zijn van de onderwijssystemen in zowel het bron- als het doelland, en zo nodig het juiste equivalent van de opleiding opnemen in het vertaalde curriculum vitae. Daarom zet Vertaalbureau TempoVertaler voor de vertaling uitsluitend vertalers in die beschikken over een passende achtergrond en bekend zijn met de relevante materie.

Fraai vormgegeven
Zoals gezegd mag er inhoudelijk niets aan te merken zijn op – de vertaling van- je cv, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Zeker als er veel gegadigden zijn voor een baan of opdracht, is een fraai vormgegeven cv een goede manier om op te vallen tussen alle andere sollicitanten. Vertaalbureau TempoVertaler geeft daarom ook graag advies over een efficiënte presentatie van het curriculum vitae. Denk daarbij aan de opmaak, de indeling en het meest geschikte lettertype.

Contact
Vertaalbureau TempoVertaler vertaalt cv’s snel en nauwkeurig uit en naar elke gewenste taal, zoals het Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Russisch en andere Europese of Aziatische talen. Wij onderscheiden ons door de tijdige levering van hoogwaardige vertalingen, een heldere communicatie, transparante afspraken en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Neem voor het aanvragen van de vertaling van een cv contact met ons op of vraag direct een offerte aan op www.tempovertaler.nl/offerte.