Vraag een offerte aan

Heeft u snel een vertaling van een CE-verklaring nodig?

Wettelijke eisen en dus een vertaling nodig
Bij bepaalde producten moeten fabrikanten of importeurs bevestigen dat ze voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Dit doen ze door een zogenaamde CE-verklaring op te stellen en te ondertekenen, waarna de betreffende producten worden voorzien van een CE-markering. Deze verklaring moet worden vertaald naar de taal van elke EU-lidstaat waar de producten op de markt worden gebracht. Vertaalbureau TempoVertaler kan deze vertalingen snel en zorgvuldig uitvoeren in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Russisch of elke andere taal.

Voldoen aan regelgeving
Een CE-verklaring moet tot minimaal tien jaar na de marktintroductie worden bewaard en bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Zo moet het een identificatienummer en een beschrijving van het product bevatten, evenals de adresgegevens van de fabrikant of zijn gemachtigde. Ook moet de verklaring vermelden op welke manieren aan de relevante wetgeving wordt voldaan en dat de fabrikant hiervoor de volledige verantwoordelijkheid op zicht neemt. Na ondertekening moet de CE-verklaring ter beschikking worden gesteld aan de betreffende toezichthouders. Voor sommige CE-markeringen mogen producenten zelf het onderzoek uitvoeren, maar voor andere productgroepen moet dit worden gedaan door een geautoriseerde externe instelling.

Uiterst zorgvuldig
De CE-verklaring (en de bijbehorende markering) is verplicht voor ruim twintig productgroepen. Denk daarbij aan bouwproducten, liften, mobiele telefoons, gastoestellen en andere producten waarbij aspecten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu een belangrijke rol spelen. Het spreekt voor zich dat de vertalingen van zo’n belangrijk document uiterst zorgvuldig moeten worden uitgevoerd. De tekst van een CE-verklaring luistert immers erg nauw, moet voldoen aan bepaalde standaarden en mag geen fouten of onduidelijkheden bevatten. Daarom zet ons vertaalbureau voor de vertaling uitsluitend vertalers in die beschikken over een ruime ervaring met het vertalen van CE-verklaringen. Bovendien selecteren we voor elke opdracht vertalers die bekend zijn met het betreffende product, de branche en het relevante jargon. Vanzelfsprekend gaan onze vertalers en projectmanagers uiterst discreet om met de bedrijfsspecifieke informatie die ze onder ogen krijgen.

Contact

Vertaalbureau TempoVertaler vertaalt CE-verklaringen snel en nauwkeurig uit en naar elke gewenste taal, zoals het Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools en Russisch. Wij onderscheiden ons door de tijdige levering van hoogwaardige vertalingen, een heldere communicatie, transparante afspraken en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Neem voor het aanvragen van de vertaling van een CE-verklaring contact met ons op of vraag direct een offerte aan op www.tempovertaler.nl/offerte.