Test ons nu

Wilt u helder communiceren met uw brieven?

In elke taal
Bij de vertaling van een brief komt meer kijken dan je denkt. Niet alleen moet de vertaling taalkundig correct zijn, maar de vertaler moet ook rekening houden met de specifieke vereisten die in een bepaald land zijn verbonden aan correspondentie. Waar op de brief moet het adres en de afzender staan? Welke notatie is gangbaar voor de datum? Welke aanspreekvorm en aanhef zijn gepast? Vertaalbureau TempoVertaler werkt samen met vertalers die brieven kunnen vertalen in elke gewenste taal, zoals het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans of Russisch.

Geschreven en ongeschreven regels
Er zijn heel veel verschillende soorten brieven en het spreekt voor zich dat ze allemaal op een andere manier moeten worden vertaald. Dat geldt op de eerste plaats voor de toonzetting; zo is een zakelijke brief natuurlijk veel formeler dan persoonlijke correspondentie. Vertalers moeten dus eerst weten wat de aard van de brief is, aan wie het schrijven is gericht en wat het doel ervan is. Vervolgens moeten ze weten hoe de brief moet worden ingedeeld en aan welke (geschreven en ongeschreven) regels de vertaling van de brief moet voldoen. De vertalers moeten de boodschap van de brief dus niet alleen taalkundig kunnen overbrengen, maar ook op de hoogte zijn van de overige vereisten.

Gelokaliseerde brief
Daarom werkt Vertaalbureau TempoVertaler uitsluitend met vertalers die bekend zijn met de correspondentievoorschriften in het land van bestemming. In de regel zijn onze vertalers native speakers (moedertaalsprekers) die de nuances van hun taal beheersen en weten wat er komt kijken bij de vertaling van een brief. De klant krijgt dus geen klakkeloze vertaling van zijn correspondentie, maar een vertaalde brief die aan de eisen voldoet.

Contact
Vertaalbureau TempoVertaler vertaalt brieven voor iedereen die zakelijk of privé wil corresponderen met het buitenland. Ook met onze vertalingen van brieven aan bijvoorbeeld overheids- en onderwijsinstellingen weten we altijd de juiste toon te treffen. We maken gebruik van vertalers die vaker met dit bijltje hebben gehakt en snel een professionele en prettig leesbare vertaling van de brief produceren. Dit doen we vanuit en naar het Nederlands in elke gewenste taal, zoals het Engels, Duits, Frans, Spaans en Russisch en andere talen uiteraard. We onderscheiden ons door de tijdige levering van hoogwaardige vertalingen, een heldere communicatie, transparante afspraken en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Neem voor meer informatie over briefvertalingen contact met ons op of vraag direct een offerte aan op www.tempovertaler.nl/offerte.