vraag een offerte aan

Wilt u internationaal scoren met uw boek?

Wetenschappelijk of literair
Ook voor boekvertalingen is Vertaalbureau TempoVertaler de aangewezen partner. We werken samen met boekvertalers die zowel wetenschappelijke, educatieve als literaire werken omzetten naar elke gewenste taal, zoals het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans of Russisch. Het spreekt voor zich dat we daarvoor alleen vertalers inzetten die affiniteit hebben met het betreffende onderwerp of genre.

Informatief en creatief
Kinderboeken, romans, reisverhalen, instructieboeken, wetenschappelijke werken... er zijn boeken in allerlei soorten en maten. Sommige boeken vergen een letterlijke en informatieve vertaling, terwijl het met name bij fictieboeken vooral aankomt op een creatieve pen. Altijd gaat het echter om een omvangrijk project, dat in de meeste gevallen ook nog eens onder tijdsdruk moet worden vertaald. Want uitgevers willen natuurlijk dat het vertaalde boek zo snel mogelijk na het verschijnen van het originele werk in de winkels ligt. Boekvertalers moeten dus snel kunnen werken, maar dit mag niet ten koste gaan van de literaire kwaliteit of een correcte weergave van de wetenschappelijke feiten.

De juiste toon
Daarom werkt Vertaalbureau TempoVertaler uitsluitend met vertalers die op de hoogte zijn van het onderwerp van het boek, zich kunnen verplaatsen in de belevingswereld van de lezer en over de creativiteit beschikken die is vereist voor literaire vertalingen. Bovendien weten ze wat het is om in relatief korte tijd een grote hoeveelheid tekst om te zetten en presteren ze door deze ervaring uitstekend onder druk. Het resultaat is een vertaling die snel kan worden geleverd, maar tegelijkertijd de kwaliteit van het originele boek evenaart en precies de juiste toon aanslaat.

Moedertaalsprekers
Vertaalbureau TempoVertaler werkt voor uitgevers die de afzetmarkt van hun boeken willen vergroten met correcte en prettig leesbare vertalingen. Onze vertalers zijn altijd native speakers (moedertaalsprekers) die de nuances van hun taal beheersen en weten wat er komt kijken bij het vertalen van een boek. Daarbij maakt het niet uit wat het onderwerp of genre is. Vertaalbureau TempoVertaler vertaalt alles, van romans, kinderboeken en autobiografieën tot kookboeken, managementboeken en wetenschappelijke werken.

Contact
Vertaalbureau TempoVertaler vertaalt boeken snel en effectief vanuit en naar het Nederlands in elke gewenste taal, zoals het Engels, Duits, Frans, Spaans en Russisch. Wij onderscheiden ons door de tijdige levering van hoogwaardige vertalingen, een heldere communicatie, transparante afspraken en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Neem voor meer informatie over boekvertalingen contact met ons op of vraag direct een offerte aan op www.tempovertaler.nl/offerte.