Gratis online offerte

Heeft u een zorgvuldige vertaling van een akte nodig?

Deskundig en zorgvuldig
Een authentieke (notariële) akte is een belangrijk document dat moet voldoen aan diverse juridische voorwaarden. Voor de vertaling van zo’n akte is dan ook specifieke kennis en uiterste zorgvuldigheid vereist. Het spreekt dan ook voor zich dat Vertaalbureau TempoVertaler voor deze vertalingen uitsluitend gebruikmaakt van deskundige, beëdigde vertalers.

Authentieke akten
Bij een authentieke akte kunt u denken aan een hypotheekakte, een akte van levering, (vroeger transportakte geheten), een oprichtingsakte van een N.V. of B.V., een splitsingsakte voor appartementen of andere gebouwen of een testament. Ook het erfrecht en de huwelijkse voorwaarden worden in een akte vastgelegd. Vanzelfsprekend mag de vertaling van zo’n document geen fouten bevatten. Niet alleen komt dit bijzonder onprofessioneel over, maar het kan ook vervelende gevolgen hebben voor de juridische status. Het is daarom zaak dat deze akten ook onder tijdsdruk zorgvuldig, accuraat en correct worden vertaald.

Onderhandse akten
Behalve authentieke akten kennen we ook de onderhandse akten, waarbij geen notaris aan te pas komt. Dit zijn schriftelijke overeenkomsten die zowel tussen particuliere als zakelijke partijen worden afgesloten en door beide partijen worden ondertekend. Voorbeelden van onderhandse akten zijn koop- of huurovereenkomsten, maar ook arbeidsovereenkomsten. Hoewel het jargon in niet-notariële akten soms wat minder formeel van aard is, moeten ook deze vertalingen foutloos zijn om hun wettelijke status te behouden.

Uiterst zorgvuldig

Het is dus duidelijk dat de vertalingen van dergelijke belangrijke documenten uiterst zorgvuldig moeten worden uitgevoerd. De tekst van een akte luistert immers erg nauw en mag geen fouten of onduidelijkheden bevatten. Daarom zet ons vertaalbureau voor de vertaling uitsluitend vertalers in die beschikken over een passende achtergrond en op de hoogte zijn van het relevante jargon. Indien gewenst of vereist kunnen we de vertalingen ook laten uitvoeren door een beëdigde vertaler. Dit is een geregistreerde vertaler die officiële documenten omzet in een tekst die dezelfde juridische status heeft als het origineel. Vanzelfsprekend gaan onze vertalers en projectmanagers uiterst discreet om met de akten en andere persoonlijke of zakelijke informatie die ze onder ogen krijgen.

Contact
Vertaalbureau TempoVertaler vertaalt akten snel en nauwkeurig naar elke gewenste taal, zoals het Engels, Duits, Frans, Spaans en Russisch. Wij onderscheiden ons door de tijdige levering van hoogwaardige vertalingen, een heldere communicatie, transparante afspraken en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Neem voor het aanvragen van de vertaling van een akte contact met ons op of vraag direct een offerte aan op www.tempovertaler.nl/offerte.