Mail ons nu

Heeft u snel een foutloze vertaling van een accountantsverklaring nodig?

Specifieke kennis
Voor internationaal opererende bedrijven is het vaak noodzakelijk dat ze hun financiële overzichten beschikbaar maken in verschillende talen, zoals het Engels, Duits, Frans of Spaans. Datzelfde geldt voor de bijbehorende accountantsverklaringen. De vertaling van deze verklaringen vereist een specifieke kennis van financieel en juridisch jargon. Onze vertalers beschikken over deze kennis en kunnen deze verklaringen daarom foutloos omzetten in elke gewenste taal.

Wettelijke verplichtingen
Met een accountantsverklaring bevestigt een accountant de controle, beoordeling of samenstelling van financiële overzichten. In de meeste gevallen gaat het daarbij om een jaarrekening. Er zijn verschillende soorten accountantsverklaringen, waarvan de controleverklaring de meest uitgebreide is. Hiermee verklaart de accountant dat hij de jaarrekening grondig heeft gecontroleerd en geeft hij op basis van zijn bevindingen een verklaring af. Met een goedkeurende controleverklaring kunnen bedrijven aantonen dat de berekeningen kloppen en dat hun jaarrekening voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Iets minder zekerheid biedt een beoordelingsverklaring, terwijl een samenstellingsverklaring alleen bevestigt dat de accountant de jaarrekening heeft samengesteld.

Professionele indruk
Voor bedrijven die internationaal actief zijn of samenwerken met buitenlandse partners is de vertaling van een accountantsverklaring eigenlijk een must. Niet alleen maakt het ter beschikking stellen van een vertaalde accountantsverklaring een professionele indruk, maar het kan ook helpen om buitenlandse investeerders over de streep te trekken. Daarnaast kan een vertaalde accountantsverklaring van pas komen bij het aanvragen van internationale subsidies. Het belang van een goed geformuleerde controle- of samenstellingsverklaring mag dus niet worden onderschat.

Uiterst zorgvuldig
Het spreekt voor zich dat de vertalingen van zo’n belangrijk document uiterst zorgvuldig moeten worden uitgevoerd. De tekst van een accountantsverklaring luistert immers erg nauw en mag geen fouten of onduidelijkheden bevatten. Daarom zet ons vertaalbureau voor de vertaling uitsluitend vertalers in die beschikken over een passende financiële of juridische achtergrond. Indien gewenst of vereist kunnen we de vertalingen ook laten uitvoeren door een beëdigde vertaler. Dit is een geregistreerde vertaler die officiële documenten omzet in een tekst die dezelfde juridische status heeft als het origineel. Vanzelfsprekend gaan onze vertalers en projectmanagers uiterst discreet om met de financiële stukken en andere bedrijfsspecifieke informatie die ze onder ogen krijgen.

Contact
Vertaalbureau TempoVertaler vertaalt accountantsverklaringen snel en nauwkeurig naar elke gewenste taal, zoals het Engels, Duits, Frans, Spaans en Russisch. Wij onderscheiden ons door de tijdige levering van hoogwaardige vertalingen, een heldere communicatie, transparante afspraken en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Neem voor het aanvragen van de vertaling van een accountantsverklaring contact met ons op of vraag hier direct een offerte aan.