Vertalen Portugees

VERTALINGEN VOOR UW SECTOR

Portugees vertaalbureau
Vertaalbureau TempoVertaler zorgt al jarenlang voor vakkundige vertalingen van Nederlands naar Portugees en omgekeerd. Vertalingen van websites, documenten en brieven worden foutloos en grammaticaal perfect omgezet. Typische kenmerken van de Portugese taal, zoals accenten op klinkers en invoegingen van een persoonlijk voornaamwoord tussen een werkwoord, worden correct aangebracht. We werken uitsluitend met native speakers die zelfs voor de meest complexe technische documenten de juiste termen weten te gebruiken. Snel, vertrouwelijk en prijsvoordelig leveren we vertalingen van hoge kwaliteit.

Landen met Portugees als voertaal

Voor de 11 miljoen inwoners van Portugal is uiteraard het Portugees de voertaal. Omdat het land sinds 1986 lid van de EU is, behoort Portugees ook tot de officiële talen van de unie. Verspreid over de wereld zijn er nog 8 andere landen waar Portugees de belangrijkste taal is: Brazilië, de Afrikaanse landen Mozambique, Angola, Guinee-Bissau, Equatoriaal-Guinea en Kaapverdië en de landen Oost Timor en Sao Tomé in de Aziatische zee. In Brazilië spreken circa 200 miljoen mensen Portugees. In deze voormalige Portugese kolonie zijn er in de jaren ’90 ingrijpende veranderingen in de spelling doorgevoerd. Ons gebruik van native speakers komt daarom ook hier goed tot zijn recht. Teksten bestemd voor Brazilië worden vertaald door moedertaalsprekers afkomstig uit dit land.

Portugees vertalen voor uiteenlopende doeleinden
We zijn een professioneel vertaalbureau met een zeer ruime algemene ervaring in vertalingen van en naar het Portugees. Hiernaast beschikken we over specialisme in meerdere disciplines, waaronder de vertaling van juridische documenten, financiële documenten, medische documenten en technische documenten. De inhoud wordt nauwkeurig omgezet met gebruik van de correcte terminologie. Commerciële documenten zetten onze vertalers keurig om met bijzondere aandacht voor de natuurlijke toon en vloeiing van de tekst. Ook content voor websites behoudt zijn uniek wervend karakter wanneer het naar het Portugees wordt vertaald.

Portugese native speakers
Vertaalbureau TempoVertaler maakt gebruik van Portugese moedertaalsprekers die het land en de gebruiken kennen. Zo krijgt een vertaling niet alleen dezelfde betekenis maar ook dezelfde gevoelswaarde als het origineel. Bovendien zorgen we voor native speakers die specifiek inzicht hebben in de sector waarvoor een document of brief bestemd is. Binnen onze organisatie werken de vertalers samen met de projectmanagers, waardoor we een consistente benadering en kwaliteit leveren.
Vertaalbureau TempoVertaler biedt naast Nederlands – Portugees en Portugees – Nederlands ook vertalingen van Engels-Portugees, Duits - Portugees, Frans – Portugees en Spaans - Portugees en omgekeerd. Tussen ons eindproduct en het resultaat een machinevertaling zit nog steeds een wereld van verschil. Tot onze referenties behoren uiteenlopende opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en overheidsdiensten en onderwijsorganisaties. Vertaalbureau TempoVertaler denkt met de klant mee en staat voor transparantie, eerlijkheid, kwaliteit en snelheid. Voor Portugees vertalen bieden we graag een vrijblijvende offerte.