Vertalen Noors

Ijskoud goeie vertalingen

Noors vertaalbureau
Wereldwijd spreken maar 4,5 miljoen mensen Noors. Daarmee is het een van de kleinste talen ter wereld. Dat belet niet dat we als Noors vertaalbureau regelmatig alle soorten teksten naar deze taal moeten vertalen. Waarom er zo veel teksten naar en van het Noors moeten vertaalt worden moet je niet ver zoeken. Noorwegen is een van de meest welvarendste landen van Europa. Dat danken de Noren aan hun lucratieve olie- en gasindustrie. Doe je zaken met Noorwegen of ben je dat van plan? Dan schakel je best een erkend Noors vertaalbureau in. Bij alle zakelijke contacten en communicatie is de juiste woordkeuze en omgangsvorm belangrijk. Zoek je naar zo een Noors vertaalbureau? Dan is vertaalbureau TempoVertaler beslist je meest aangewezen partner.

Het Noors
Het Noors kent twee verschillende dialecten, namelijk het Bokmål Noors en het nynorsk. Beide dialecten kennen enorme verschillen. Ze worden dan ook als twee afzonderlijke talen beschouwd. Bokmål wordt veruit het meest gebruikt. Maar liefst 90 procent van de Noren spreekt het. Nynorsk is vooral populair in zuid en zuidwest Noorwegen. Het is een officiële taal in Noorwegen en nauw verwant met het Deens en het Zweeds. Ze zijn onderling redelijk verstaanbaar. De twee andere Scandinavische talen, het IJslands en het Faeröers, vertonen grotere verschillen.

Ervaren Noorse native speakers
Als Noors vertaalbureau beschikken we niet alleen over hoog geschoold en ervaren medewerkers. Ze hebben het Noors als moedertaal. Alleen zo kunnen ze teksten met de hoogst mogelijke kwaliteit leveren. Ze maken daarbij gebruik van de meest recente technologie. Ze kennen de Noorse cultuur en omgangsvormen door en door en ook dat is belangrijk voor een correcte Noorse vertaling. Ieder van hen beheerst een vakgebied. Dat is belangrijk want ons vertaalbureau maakt zowel technische, juridische, commerciële, medische of marketing vertalingen. Voor elke soort tekst hebben we de juiste vertaler met de passende specialisatie in huis. Ze werken ook nauw samen met onze projectmanagers. Daardoor weten onze vertalers perfect wat hun opdrachtgevers verlangen.

Noors vertalen
Als Noors vertaalbureau is het gebruik van de juiste woorden en omgangsvormen erg belangrijk bij een vertaling. Onze Noorse vertalers zetten alle soorten teksten foutloos om van en naar het Noors. En jij wilt toch ook de meest hoogwaardige vertaling voor je onderneming? Maak daarom vrijblijvend kennis met de aanpak van ons Noors vertaalbureau TempoVertaler.

Veelvoorkomende Noorse talencombinaties
Omdat onze medewerkers het Noors als moedertaal hebben kunnen ze iedere vertaling en alle talencombinaties aan. Toch krijgen ze vooral combinaties Noors – Nederlands, Nederlands – Noors, Duits – Noors, Noors — Duits, Engels – Noors en Noors — Engels, Frans – Noors en Noors — Frans te verwerken. Wil je ook een correcte vertaling van je teksten of documenten in het Noors? Bekijk dan vrijblijvende de mogelijkheden bij ons Noors vertaalbureau.