Vertalen Italiaans

EEN BREED SCALA AAN GESPECIALISEERDE VERTALERS

Italiaans vertaalbureau
Voor bedrijven, overheidsdiensten, katholieke organisaties en particulieren leveren we al jarenlang professionele vertalingen van en naar het Italiaans. Onze moedertaalsprekers weten hun authentieke taalkennis uitstekend te combineren met een vakgerelateerde woordkeus. Zo krijgen ingewikkelde juridische documenten de juiste strekking en behouden commerciële teksten hun unieke gevoelswaarde bij een vertaling naar het Italiaans. Vertaalbureau TempoVertaler zorgt voor een snel en servicegericht proces met een prachtig en foutloos eindproduct.

Het Italiaans: één vertaalbureau voor alle dialecten
Het standaard Italiaans, ontwikkeld in de regio Toscane, is de voertaal voor slechts de helft van de circa 60 miljoen inwoners van Italië. In diverse delen van het land wordt de taal op een andere manier gesproken en geschreven. In het noorden van het land is het Venetiaanse dialect gangbaar, in de agrarische streken rond Rome wordt Romanesco het meeste gesproken en op het toeristische eiland Sardinië is de taal geëvolueerd tot het Sardijns. De verschillen tussen de dialecten en het standaard Italiaans zijn soms zo aanzienlijk dat er bijna van een geheel andere taal kan worden gesproken. Ons vertaalbureau beschikt over ervaren native speakers voor alle belangrijke varianten van het Italiaans.

Italiaanse moedertaalsprekers
Vertaalbureau TempoVertaler werkt met Italiaanse native speakers die hun regio goed kennen. Dit garandeert dat vertalingen een perfecte lokale schrijfwijze krijgen en dat de woordkeuze goed wordt afgestemd op de plaatselijke denkwijze. Vooral bij agrarische en juridische teksten zijn er talrijke termen die bij een letterlijke vertaling naar het Italiaans een totaal andere betekenis krijgen. De moedertaalsprekers binnen ons vertaalbureau zorgen er eveneens voor dat teksten voor websites hun dynamiek en wervingskracht behouden bij een vertaling naar het Italiaans. Binnen ons vertaalbureau werken de vertalers nauw samen met de projectmanagers, waardoor we een consistente kwaliteit en service kunnen garanderen.

Italiaans vertaalbureau: één vertaalbureau gespecialiseerd in vele sectoren
Om documenten van en naar het Italiaans te vertalen bieden we specialisme voor maar vele sectoren: Juridische vertaling Italiaans, Financiële vertaling Italiaans, Medische vertaling Italiaans, Commerciële vertaling Italiaans, P&O vertaling Italiaans, Technische vertaling Italiaans, Agrarische vertaling Italiaans en Tolkdiensten Italiaans. Binnen ons inhouse vertaalteam en exclusief netwerk van freelancevertalers opereren de vertalers in hun eigen branche en vakspecialisme.
Ook voor niet genoemde sectoren leveren we vakkundig Italiaans vertaalwerk; van het omzetten van een notariële akte tot het vertalen van een korte brief. Religieuze organisaties die een relatie hebben met het Italiaans sprekende Vaticaan, kunnen hun documenten perfect laten converteren door ons vertaalbureau. Nederlands naar Italiaans vertalen of vice versa? Vraag naar een vrijblijvende offerte bij vertaalbureau TempoVertaler.