Vertalen Chinees

Contracten vakkundig vertalen

Chinees vertaalbureau
Als Chinees vertaalbureau kun je bij vertaalbureau Tempovertaler altijd terecht voor vertalingen van en naar de Chinese taal. Daarmee bedoelt men vooral het standaard mandarijn. Dat is niet alleen de officiële standaardtaal van de Volksrepubliek China maar ook een van de officiële talen van Taiwan en van Singapore. Chinees is namelijk een verzamelnaam van een reeks talen die samen de Sinitische tak van de Sino- Tibetaanse talen vormen. Naast het Mandarijn spreekt men in China ook nog subtalen zoals Wu, Ke (Hakka), Min, Yue of Kantonees, Xiang, Gan, Jin, Pinghua en Hui. Voor al onze Chinese vertalingen zetten we naast de meest recente technologieën alleen geschoolde en ervaren vertalers aan het werk met het mandarijn of een van de andere subtalen als moedertaal. China wordt ook voor ons steeds belangrijker als handelspartner. Ben je ook actief op de Chinese markt en wil je er je activiteiten uitbreiden? Maak dan zeker kennis met de aanpak bij vertalingen van vertaalbureau Tempovertaler.

Het Chinees
Het Chinees is een zogenaamde macrotaal die door meer dan 1,22 miljard mensen wordt gesproken. Naast de Volksrepubliek China Taiwan en Singapore is dat ook het geval maar in Maleisië, Thailand en in Indonesië. Als Chinees vertaalbureau leveren we je professionele vertalingen van en naar het Chinees. Dat doen we dagelijks voor een sterk groeiend aantal klanten. Professionele vertalers maken bij ons gebruik van de meest recente technologieën en hebben het Chinees of één van de subtalen als moedertaal. Ze werken allemaal nauw samen met onze projectmanagers zodat de wensen van onze klanten m.b.t. hun vertaling altijd voor iedereen duidelijk zijn.

Ervaren Chinese native speakers
Door het inzetten van ervaren vertalers met een van de Chinese talen als moedertaal garanderen we de hoogste kwaliteit van al onze Chinese teksten. Onze native vertalers zijn daar bovenop ook gespecialiseerd in een bepaald vakgebied zodat ze dus alle soorten vertalingen aankunnen. Vertaalbureau TempoVertaler levert veel technische, juridische, commerciële of marketing vertalingen.

Het Chinees bewerken
Omdat er zo'n tien Chinese talen bestaan laat je het vertalen van en naar het Chinees best over aan professionele vertalers met een van de gangbare Chinese talen als moedertaal. Vertalen naar hét Chinees is in principe onmogelijk. In nauw overleg met onze opdrachtgevers bepalen we naar welke subtaal van het Chinees hun teksten best vertaald worden. Voor de diverse subtalen bestaan namelijk meerdere schrijfmethoden voor Chinese karakters. Het gaat dan vooral om jiantizi (vereenvoudigde karakters), fantizi (met complexe traditionele karakters) en het Latijnse alfabet. De beste schrijfwijze wordt ook in nauw overleg met de klant vastgelegd.

Veel voorkomende taalcombinaties
Als ervaren Chinees vertaalbureau kunnen we alle mogelijke taalcombinaties aan. Opdrachten die we het meest voorgeschoteld krijgen zijn Nederlands-Chinees, Chinees-Nederlands, Engels-Chinees en Chinees-Engels. Zoek je nog altijd naar foutloze vertalingen van en naar het Chinees? Wij van vertaalbureau Tempovertaler zorgen daar probleemloos voor.